Z lodneho dennika 4.



Lod: Olali
Typ lode: Elan 434 Impression
Domovsky pristav: Biograd na Moru, Hrvatska
Charter: Burin yacht
Termin: 23.6.2007 - 30.6.2007
Posadka: ja - skipper
Szilvia
Majac
Zuzka
Straso
Matka
Palo
Lubo

Den -1. - Cesta do Chorvatska


Tuto cast porozpravam iba sprostredkovane kedze ja som uz bol v Dubrovniku kam som prisiel s prvou posadkou. Rovnako ako predchadzajucej posadke som odporucal vyuzit 2 dni na cestu. Nakoniec vyuzili tuto moznost, hoci asi okolo 10tej vecer mi volali, ze si trufaju ist az po Dubrovnik &#59;)
Ubytovanie vyuzili niekde v dedinke pred Baska Vodou a podla toho co mi rozpravali tak neolutovali. Domaci im vystrojili hostinu, ze ked mi o tom rozpravali tak sa mi slinky zbiehali :)

Den 0. - Nalodenie


Rano okolo 7mej ma opustila predchadzajuca posadka. Trochu som poupratoval, oplachol lod a vyvalil som sa do podpalubia, kde som chcilku spal, chvilku bdel. Niekedy medzi jednou a druhou prisla druha posadka.
Privital som ich so skeptickou informaciou, ze predpoved pocasia nam prilis nepraje a aby ratali s alternativou "hviezdicovej" plavby. To znamena, ze jednodenne etapy po okoli Dubrovnika, tak, aby sme sa vedeli v pripade problemov rychlo vratit. Som rad, ze nakoniec sme nemuseli tento scenar aplikovat &#59;)

Presunuli sme teda na lod veci, vybalili a potom som rozhodol, ze zostatok soboty stravime navstevou Dubrovnika. Hlavne dovody boli nepriazniva predpoved pocasia, hoci teraz spatne ked sa na to pozeram, tak som mohol trochu zariskovat.
Poobedie a vecer sme teda stravili kupanim sa v bazene v marine a navstevou Dubrovnika. Opat musim zopakovat, ze je to naozaj velmi pekne mesto, ktore by bolo hriech obist.

Pocas prechadzky po Dubrovniku sme objavili restauraciu priamo pod hradbami na skalach. Bohuzial uz bolo prilis neskoro, takze zatvarali. Palo stihol aspon odfotit ten vyhlad, ale ak sa mi podari v buducnosti navstivit Dubrovnik, tak sa tam musim zastavit. Vecer sme teda zakoncili navstevou jednej z mnohych restauracii v ulickach Durovnika, kde sme si velmi pochutili na rybich specialitach

Den 1. - Kod Marka

Kod Marka
Z Dubrovnika sme vyrazili asi okolo 10tej smerom na Lopud. Fukal lahky vetrik, takze po vyplavani z rieky sme si prvykat otestovali ako sa vytahuju plachty. Pohodovym plachtenim na zadny vietor sme sa dostali az do zatoky pri mestecku Lopud kde sme o jednej zhodili kotvu.
Okupali sme sa, Straso pripravil skvely obed a vychutnavali sme si prijemne pocasie.

Popri tom sme sledovali lode, ktore plavali okolo a treba priznat, ze niektore boli naozaj velmi pekne. Asi o pol stvrtej ked uz sa nam nechcelo len tak lenosit sme sa rozhodli, ze sa este troska poplavime a vyrazili sme smer Sipanska Luka. Vietor fukal skor slabo, takze vacsinu cesty sme premotorovali, hoci aspon na chvilku sme vytiahli plachty a podaktori z nas si vyskusali tahanie za lodou.

O pol siestej sme konecne dorazili do Sipanskej Luky a vyskusali sme si prvy pristavaci manever k boji. Chytanie boje prebehlo celkom dobre a tak sme uz o chvilocku drzali pevne priviazani pri restauracii. Zhodili sme cln a zacali sme sa pomaly preplavovat na breh. Tu nas cakalo neprijemne prekvapenie, ked majitel lode vyhlasil, ze mozeme na boji zostat iba vtedy ked minieme minimalne 150 vevericiek na osobu. Priznam sa, ze tento limit ma dost zaskocil. Je dobrym zvykom vyuzit sluzieb restauracie, ktorej boju vyuzivame, ale aby si majitel daval limit, ktory mame minut? Po chvilke neuspesneho vyjednavania o cene sme odviazali boju, lod posunuli o niekolko metrov dozadu a zhodili kotvu. Musim povedat, ze boja, ktora povodne bola obsadena nami zostala pocas celej noci prazdna.
Opat sme zhodili cln a zacali sme sa prepravovat na breh. Popri tom nas postretla neprijemna situacia a to sice, ze som neskontroloval dostatok paliva v privesnom motore na clne, co malo za nasledok, ze sme si aj trochu poveslovali &#59;) Tymto sa vsetkym veslarom co najuprimnejsie ospravedlnujem :)))

Szilvia s Majacom zostali strazit lod a my ostatni sme sa vybrali na prehliadku mesta. Sipanska luka je male tiche kludne mestecko, ktoreho centrum tvori mininamesticko s petangovou drahou. V tichej krcmicke pod stromami sme si dali jedno orosene otestovali sme tunajsiu orahovicu a ked sa zotmelo tak sme sa vydali naspat na lod. Aby sme usetrili veslarov, tak sme sa s Palom rozhodli na lod preplavat. Voda bola prijemna a dokonca aj jezkom na brehu sme sa vyhli &#59;) Na lodi som rozhodil hliadky a pomalicky sme sa vydali spat.

Pages: 1· · 3

No feedback yet