Telecom Cup IV


4. aprila 2009 sa uskutocnil uz 4ty rocnik hokejoveho turnaja Telecom Cup, ktoreho sa zucastnuju telekomunikacne spolocnosti, a firmy, ktore uzko spolupracuju s telekomunikacnymi spolocnostami.
Oproti minulemu roku sa menil pocet ucastnikov, aj format sutaze. Namiesto zapasov kazdy s kazdym boli timy rozlosovane do dvoch skupin. Nasledne sa podla umiestnenia v skupine uskutocnili zapasy o finalne umiestnenie.


Skupina A
T-Mobile
O2
Siemens

Skupina B
Orange
T-Com
IBM

Vzhladom na rozlosovanie sme sa dostali k prvemu zapasu az po obede, takze sme mali priestor na to, aby stohli dorazit nase posily z Kosic, a Banskej Bystrice. Oproti povodnemu planu vsak z Kosic dorazil iba jeden hrac, takze nakoniec nas bolo 16.

Na prvy zapas sme nastupili proti timu IBM, ktory bol velkou neznamou, kedze sa turnaja zucastnili po prvy krat. Jedina vec, ktoru sme vedeli bolo, ze v ich uvodnom zapase porazili T-Com, co pre nas znacilo, ze mozu byt dobri. Do uvodu stretnutia sme vstupili trochu opatrne, a na zaciatku to bolo len take otukavanie. Podarilo sa nam vsak v prvej casti zapasu skorovat 5 golov, takze druhu polovicu zapasu uz sme v klude dohravali. Konecny vysledok bol 7:1 v nas prospech.

Nasledovala asi hodinova prestavka a my sme vystartovali proti T-Comu. Kedze IBM porazilo T-Com, tak sme tak trochu ratali s tym, ze by sme nemali mat problemy. Napriek tomu sme sa snazili v hlave tim T-Comu nepodcenit. Nakoniec zapas skoncil nasim vitazstvom 4:0, a my sme mohli cakat na finaloveho supera.

O finale v druhej skupine zviedli napinavy zapas timy T-Mobile a O2. Na zaciatku O2 tlacilo, ale nakoniec, kedze O2 nastupilo v pocte 7 hracov ich T-Mobile "ubehal", a zvitazil 2:1. Zopakovala sa tak repriza minulorocneho finale, v ktorom sme neboli uspesni.

Do zapasu sme vystartovali s taktikou vychadzat zo zabezpecenej obrany, co sa nam na rozdiel od minuleho roka podarilo. V prvej casti zapasu sme skorovali 2krat, a v druhej casti bolo nasim cielom vysledok udrzat. T-Mobile tlacil prakticky celu druhu cast, kde sme im trochu pomohli nasimi vyluceniami a na konci nas doslova zavrel v nasej tretine. Takticky sme stiahli hru len na dva utoky, a nakoniec sa nam podarilo vysledok ubranit. Potom na nasej striedacke vypukol gejzir radosti, a my sme sa mohli prvy krat tesit zo zisku pohara za prve miesto.

Na zaver konecna tabulka:

  1. Orange
  2. T-Mobile
  3. O2
  4. IBM
  5. T-Com
  6. Siemens

kratka fotogaleria z turnaja
[picasa]tomas.hornicek:5321191992774189009:600x400[/picasa]

No feedback yet