Telecom Cup II

O turnaji som sa dozvedel asi 2 tyzdne pred konanim. Celkom ma aj potesilo, ze sa kona priamo na moje narodeniny. Vyzeralo to, ze oproti vlanajsku by sme mohli postavit celkom silny tim, ale nakoniec to dopadlo tak, ze sme takmer vobec necestovali. Nakoniec sa nam nejako podarilo zohnat aspon minimum 10 ludi, ktori mohli odohrat turnaj. Je zaujimave, ze vo firme, ktora si moze dovolit zorganizovat vnutrofiremny turnaj medzi troma roznymi pobockami je problemom najst 10tich hracov ochotnych hrat.

Turnaj sa konal na zimnom stadione v Piestanoch. Na tomto zimaku som bol naposledy hadam ked som bol v 8ej triede na zakladnej skole, takze som bol zvedavy ako vyzera po tolkych rokoch. Zonka sice prilis neohuril, rovnako ako vacsina stadionov v SR, ale treba priznat ze zvnutra vyzeral celkom utulne, a aj satne boli ciste a velke. Vytkol by som mu asi len dve veci. Osvetlenie na stadione bolo dost slabe, a 2 sprchy a vlazna voda na satnu su naozaj malo :)

Z Bratislavy sme vyrazili rano o osmej, kedze prvy zapas sme hrali az o 9:30. Napriek tomu, ze boli psie pocasie nam cesta celkom rychlo ubehla a asi o tristvrte na 9 sme dorazili do Piestan. Postupne sme sa zacali prezliekat a trosku nas desilo, ze bystricka partia zatial nedorazila. O chvilku sa vsak objavili a tak sme spokojne mohli vyrazit na lad v kompletnom zlozeni v pocte 10 hracov v poli plus jeden brankar.

Na prvy zapas sme nastupili proti muzstvu T-mobile. Zo zaciatku sme posobili dost rozharanym dojmom a ani sme sa nenazdali uz sme prehravali. V T-mobile hralo niekolko skutocne dobrych hracov, ktori nas vedeli pekne vyobracat. Na konci sme sa snazili trochu zvratit stav, ale prilis sme otvorili obranu co malo za nasledok len dalsie goly v nasej sieti. Nakoniec sme prehrali 6:2 ale brali sme to s humorom. Ak by som mal zhodnotit svoj vykon tak za vela nestal. Inkasoval som 2 minuty za drzanie pocas ktorych sme dostali jeden z golov a prilis sa mi nedarilo udrzat hraca s cislom 9, ktory miestami zo mna robil maleho skolaka. Po tomto zapase sme mali jeden zapas prestavku, takze sme mali trochu cas skonsolidovat sa, oddychnut si a zabudnut na prvy zapas.

Na druhy zapas sme nastupili proti timu T-Com. Opat sme na zaciatku inkasovali, aj ked dost nestastne, gol a vyzeralo to, ze dopadneme rovnako ako proti T-mobile. Neprestali sme vsak bojovat, Rasto nas burcoval a postupne sa nam podarilo supera dostat pod tlak. Niekolkokrat vysel gol na vlasku, ale T-Comovy brankar chytal naozaj vynikajuco. Po nacvicenom signale Rasta s Gabom sme strelili prvy gol. Potom som si isiel opat sadnut na 2 minuty. Nastastie sa jednalo o vzajomne vylucenie. A za co som dostal ten trest? Moja hlupost a to, ze som nevedel udrzat nervy na uzde. Pocas suboja na modrej mi vypadla hokejka a ked som ju isiel zobrat tak mi ju priamo spod ruky protihrac odsunul. Kedze uz predtym som mal stret s tymto protihracom, vdakabohu za plexi, inak by som mal asi namiesto nosa jeho hokejku, tak ma to tak vytocilo, ze som sa ho snazil kopnut. Netrafil som ho sice, ale aj tak nas oboch rozhodca ohodnotil 2oma minutami. Priznavam, nebolo to odo mna prilis pekne a zaumienil som si, ze uz sa nemozem nechat vyprovokovat.V priebehu zapasu sa nam podarilo opat strelit gol a boli sme na koni. Na konci zapasu sa T-Com pokusil o power-play a takmer sa im podarilo vyrovnat. Nastastie gol strelili az po odpiskani konca zapasu. Tymto zapasom sme prekonali nas minulorocny vykon, takze na zapas proti Siemensu sme nasupovali sice unaveni, ale v klude.
So Siemensom sme hrali vyrovnanu partiu, dokonca sme vyhravali 1:0, ale opat sme doplatili na vylucenie v ktorom sme inkasovali na 1:2. Ku koncu zapasu uz bolo zjavne, ze nam dochadzaju sily a hoci sme sa snazili, svaly nevladali a nepodarilo sa nam zvratit vysledok v nas prospech. Pocas zaverecnej power-play sme sice na chvilu zatlacili supera do jeho tretiny, avsak Siemens zahral velmi umne a nedovolil nam skorovat.
Posledny zapas, ktory hral T-Com, proti T-Mobile som uz nevidel, lebo sme sa ponahlali, ale ako sme sa potom dozvedeli z SMSky T-Com vyhral. Niekedy mam pocit, ze "timova rezia", alebo "konvergentne ponuky" funguju aj pri hokeji, lebo z toho co som videl by ma ani vo sne nenapadlo, ze by T-Mobile mohol so svojim magentovym kolegom prehrat. Ale co uz, mozno naozaj T-Com podal zivotny vykon :)
Tento vysledok nas odsunul opat na 4te miesto.

Co sa tyka umiestnenia sme si sice nepolepsili, ale myslim, ze sa nemame za co hanbit. Stacilo trochu viacej stastia a mohli sme bojovat o spicu.
V niektorych pripadoch bola vidiet nasa nezohratost, ak by sme mali 3 rovnocenne zohrate patky (jedna z kosic, jedna z bystrice, jedna z bratislavy) tak by to urcite bolo lepsie.

Zaverecna tabulka:
1. T-Mobile
2. T-Com
3. Siemens
4. Orange

Fotogaleria

No feedback yet